AKCIJE

2 x VUNENI PREKRIVAČ + VUNENI JASTUK


CIJENA 179.50 KM
0 KM

DIMENZIJA PREKRIVAČA 135X195
DIMENZIJA JASTUKA 40X60
VUNENA PODLOGA / NADMADRAC sa dvostrukim šivenjem dva dijela između kojih je poseban sloj , vuneni filc , sa dodatnim lanolinom. Dakle sa jedne strane je  od 100% merine vune, a sa druge strane od dizajniranog mikrofibera . 

VUNENA PODLOGA / NADMADRAC sa dvostrukim šivenjem dva dijela između kojih je poseban sloj , vuneni filc , sa dodatnim lanolinom. Dakle sa jedne strane je  od 100% merine vune, a sa druge strane od dizajniranog mikrofibera . Jezgra je izrađena od posebno oblikovane memorijske pahulje i dizajnirana kako bi se osigurao pravilan položaj kralježnice tokom spavanja, da li spavate na strani ili na ledjima.

Primjena memorijske pjene je bazirana na izuzetnim svojstvima prilagođavanja i oblikovanja prema obliku i težini tijela. Ona reaguje na Vašu tjelesnu temperaturu i "rasterećuje" tačke najjačeg pritiska. Tijelo će Vam se osloboditi napetosti i postići ćete efekat spavanja u vlastitom otisku.

 Memorijska pjena daje vrhunsku podršku vratu, glavi i kičmenom stubu. Održava najbolji anatomski položaj za spavanje. Eliminiše bol u vratu, ledjima i ramenima.

 Memorijska pjena nije nikada previše tvrda, mekana, hladna ili previše topla, jer se prilagođava vašoj težini, obliku i temperaturi Vašeg tijela.

 Zbog prirodnog položaja tijela i opuštenih mišića budićete se podmlađeni, puni energije, opušteni i spremni za novi dan.

 

Naši stručnjaci ga preporučuju za upotrebu svake noći , 365 dana u godini.Naročito na podlogama kao što su kaučevi , dvosjedi , trosjedi koji su jako neudobni. Poznato vam je da topao vazduh struji prema gore , a ispod vas kroz madrac , naročito sa metalnim oprugama izbija hladan i vlažan vazduh .Sa ovom našom podlogom to nije moguće , ona će zadržavati toplotu ispod vas ali neće dozvoliti pregrijavanje.Takođe vuna sa dodatnim lanolinom sprečava prodor virusa , bakterija , i grinja iz madraca , ili ako je nov , sprečava prodor u njega . Sa podlogom ste u potpunosti zaštićeni od hladnoće i vlage koje dolaze odozdo i jako loše utiču na Vaše zdravlje . 

PREDNOSTI VUNE

Woolkmark je na svijetu najpoznatiji tekstilni simbol tako da predstavlja garanciju kvaliteta i pouzdanosti.

Vuna je jedna od mnogobrojnih malih čuda prirode koja ponekad i ne primjećujemo. Vuna je prirodna zaštita kojom se ovce štite od kiše, snijega, hladnoće i vrućine.

Vuna ima prirodnu osobinu regulisanja temperature. Unutrašnjost vlakana vune može preuzeti vodenu paru,dok spoljna površina odbija vodu. Vlakno može upiti do 43% vode u odnosu na svoju suhu težinu  a da se ne osjeti da je vlažna. Iz tog razloga vuna upija velike količine znoja, koji se raspršio u procesu ventilacije, pružajući pravu svežinu.Suši se znatno brže nego , na primjer, pamuk.

Vuna je prirodni materijal koji se koristi od strane čovjeka hiljadama godina za izradu odjeće i posteljine. Brojne primjedbe i istraživanja pokazuju van svake sumnje da vuna posjeduje osobine sa pozitivnim efektom na zdravlje. Vuna je korišćena dugi niz godina sa uspjehom u terapijskoj i preventivnoj medicini.

Spavanje je jedna od najosnovnijih čovjekovih fizioloških potreba, kada se odvijaju mnoge važne funkcije. San nam je neophodan kako bi obnovili vitalnu energiju, povratili snagu, pojačali koncentraciju i povećali otpornost na stres. Želimo da se to odvija u povoljnim uslovima. Korišćenje Woolmark vunene posteljine pomaže nam u stvaranju udobnosti za zdrav i miran san.

Vunena posteljina pušta vazduh i omogućuje tijelu da diše kroz kožu. Prirodno svojstvo vune (kontrakcija i ekspanzija dlake) obezbjeđuje protok vazduha usklađen sa temperaturom. Vuna je prirodni termoregulator. Može se uspješno koristiti tokom čitave godine – zimi daje toplinu i tokom ljeta pruža zaštitu od prekomernog znojenja i pregrevanja.

Ovčija vuna sadrži lanolin, prirodnu životinjsku mast koja štiti dlačice i sprečava njihovo prljanje. Vunena vlakna su okruženje koje ne dopušta razvoj bakterija ili grinja te tako vunenu posteljinu možemo smatrati antialergijskom.

Jedan od najštetnijih aspekata sintetičkih materijala i vlakana je da svoje okruženje ispunjavaju pozitivnim jonima koji remete telo, a posebno nervni sistem izazivajući ekstremni umor, opadanje imuniteta i hiperaktivnost. Vuna eliminiše pozitivnu jonizaciju, zamenivši je negativnom jonizacijom, prirodnijom za ljudsko tijelo.

VUNA JE UDOBNA       Prirodni je izolator, otporna na cijepanje, podržava termoregulaciju

Vuna je idealna za korištenje u svim godišnjim dobima, jednako i ljeti i zimi. Uprkos drastičnoj promjeni spoljašne temperature, na više ili na niže. Ukoliko se umotate u vunu, tj. legnete u posteljinu od vune ona će zadržati temperaturu vašeg tijela u „komfornoj zoni“. Svi imamo iskustva da vuna štiti od niskih temperatura, ali neki od nas znaju da vuna štiti od visokih temperatura . Beduini se na primjer, umotavaju u vunu da bi se zaštitili od ekstremno visokih temperatura, a eskimi od hladnoće.

Naučna istraživanja sprovedena u različitim istraživačkim institutima potvrdila su ono što su specijalizovani  stručnjaci u odabiru tkanina Woolkmark za opremanje već znali: ove tkanine mogu zadovoljiti primarne osobine što se tiče udobnosti, održavanja orginalnog izgleda i sigurnosti.

VUNA JE PRAKTIČNA    Otporna je na nečistoću i mrlje, laka je za čišćenje

Nit vune je oblikovana od malih spirala, slično oprugama amortizera, veoma je izdržljiva i odmah nakon kompresije vraća se u orginalani oblik. Zbog te svoje jedinstvene strukture ona zadržava lijep izgled i odlične performanse čak i nakon neprekidne upotrebe. Vuna je teško zapaljiva, ne gori, ukoliko nije direktno izložena plamenu. Vuna je najsigurniji način da svoj dom ili neku instituciju kao što su bolnice, hoteli i škole zaštitite od opasnosti požara.

Takođe je redovno provetravajte po maglovitom ili oblačnom vremenu i perite na 3-4 godine u kadi blagim šamponima na bazi lanolina ili šamponima za vunu. Posteljinu treba sušiti u hladu, a možete je nositi i na hemijsko čišćenje.

.Sastav materijala

Presvlaka:  mikrofiber , 100% vuna
Punjenje : memori pjena
Održavanje:   provjetravanje i blagim šamponima na bazi lanolina ili šamponima za vunu

 

 


Kupuj pametno!
Prijavi se na Obavijesti o akcijama, budi u tijeku s najnovijim popustima i uštedi pri kupovini!